İşçi Sınıfı Sanatı

İşçi Sınıfı Sanatı

Komünizmin özgürlük dünyası için…

Alkan Okuducu, Gece Vardiyası

Gece Vardiyası, 2024

 

Tekstil İşçileri, 2024

Grev, 2024

Genel Grev, 2024

Canavarın İnine Girenler, 2024

Endüstriyel Sıkıntı, 2024

Grev, 2024

Konfeksiyon, 2024

 

Alkan Okuducu (Türkiye, 1990)

Peysaj mimarı. Yapay zeka ile işçi sınıfı sanatı çalışmaları yapıyor.

“Yapay zekayı kullanmaya işçi sınıfı temalı resimler çizerek başladım. Yapay zeka sizin ona söylediğiniz her komutu tam anlamıyla yerine getiremese de çoğu zaman ortaya çıkan eser detaylı açıklamalarla komutlar girdiğiniz taktirde size ait, özgün bir eser oluyor. Bu biraz zaman ayırmak ve detaylı çalışmakla alakalı bir mesele aslında.

İşçi sınıfa dair resimler çizerek, bu görseller üzerinden sınıfın geçmişten bugüne yaşadığı zorlukları ve içinde bulunduğu hüznü ve mücadeleyi insanlara aktarmaya çalışıyorum.

Duyguları aktarmada görseller bazen bir yazıdan daha etkili, dikkat çekici olabiliyor günümüz koşullarında ve aynı zamanda okumaya zaman ayırmaktan kaçınanlar veya okumaya zamanı olmayanlara görsellerle ulaşmak daha etkili bir yöntemmiş gibi geliyor bana. Bu konuda yanılıyor da olabilirim. En nihayetinde; şimdilik çoğu zaman işçi sınıfı temasıyla resimler çizmeye devam ediyorum…” (11 Mayıs 2024)

Alkan Okuducu, İşçi Sınıfı Sanatı sitesine kendi özgün çalışmaları ve notları ile katkıda bulunan ilk işçi arkadaşlarımızdan biri oldu. Teşekkür ediyoruz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *