İşçi Sınıfı Sanatı

İşçi Sınıfı Sanatı

Komünizmin özgürlük dünyası için…

Daniel Castonguay, Günlük Yaşam ya da Yalnızlık Hastalığı


Eylül Pusu


Uykusuzluk Hastalığı


Sabah Yürüyüşü

 

Daniel Castonguay, (Sokak fotoğrafçısı. Kanada, d1965)

Fotoğrafta yeni-resimsellik akımının öncülerinden. “Günlük Yaşam” serisiyle geliştirdiği sokak fotoğrafı çekme ve işleme sürecinde, 20. yüzyılın başlarındaki romantik resimsel akımı günümüz kapitalist kentlerdeki modern günlük yaşamda romantizmden arındırılmış ama duygu yoğunluklu “yalnızlık” temasına uyarlayarak, teknik, estetik ve bakış açısı olarak gelişmiş bir temelden yeniden şekillendirdi.

“Her şeyden önce ben bir sokak fotoğrafçısıyım. Bu saha çalışmasından, prodüksiyon sonrası aşamasında, içinde bulunduğum ruh halini vurguluyorum ve atmosfer katıyorum, görüntülerimi dramatize ediyorum, böylece sokak fotoğrafçılığının bazı püristleri rahatsız edebilecek katı kurallarına meydan okuyorum. Bu prodüksiyon sonrası çalışması, sokak fotoğrafçılığının, görüntülemenin ötesine geçerek izleyicinin gözünün göremediği ve tamamen duygu ve hislerle ilgili olan başka bir yönünü göstermeyi amaçlıyor. Bazıları fotoğrafçılığı yeni yönlere çekmenin ve fotoğraf stilindeki belirsizliklerden kaçınmanın mümkün olduğuna inanamadığından, buna ‘Yaratıcı Sokak Fotoğrafçılığı’ adını verelim.”

“Dijital dönemde birçok şey tabiiki değişti fakat çekilen fotoğrafların keşfedilişinde hissedilen duygu ve onları işleme süreci şu anda hala insanı heyecanlandıran bir şey.”

Kaynak:

https://dancastudios.com/

DanIel Castonguay

Interview with Daniel Castonguay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *