İşçi Sınıfı Sanatı

İşçi Sınıfı Sanatı

Komünizmin özgürlük dünyası için…

Rob Woodcox, Zaman Yolculuğu

Zaman Yolculuğu

 

Yaşam Ağacı

 

Dalga

Kule

Birlik

 

Roy Woodcox (ABD/Meksika, d1981)

Irkların eşitliği, queer hakları, çevresel adalet temaları çerçevesinde, photoshop destekli kareografik fotoğraf sanatçısı.

"İktidardaki insanlar işlerini yapmadığında, sorumluluğu üstlenmekten ve insanları toplumsal gerçekler konusunda eğitmekten kim sorumlu? Elimizden geldiğince gerçeği ve umudu yaymaktan hepimizin sorumlu olduğuna inanıyorum. Sanatçılar da bunu yapmak için belli bir etkiye sahip olabilirler, çünkü sadece kelimelere veya kişisel bağlantılara güvenemezler; geniş kitlelere ulaşma potansiyeli olan diğer evrensel dillerden de faydalanabilirler. İster sadece güzelliğin bir ifadesi olsun, ister belirli bir davaya dayalı olarak değişime yönelik doğrudan bir haykırış olsun, tüm sanatçıların yaratıcılıklarıyla bir değişim beyanında bulunmaları gerektiğine inanıyorum."
"Genellikle kameraya ulaşmadan veya sanatçılardan oluşan bir ekibi çağırmadan önce aklımda bir görsel vardır. Genellikle gördüğüm fiziksel bir mekandan ya da aklımdan geçen soyut bir rüyadan ilham alırım; somut ya da hayali bir mekanda bulunan bedenleri gözümde canlandırabilirim. Fikirlerimi her zaman aklıma gelir gelmez yazıyorum; İnsan yapısını zihinsel olarak gerçek bir konumla eşleştirdikten sonra çeşitli şehirlerdeki dans ekiplerine ulaşıyorum. Kompozisyonlarımın çoğu Photoshop'un yardımını gerektiriyor, bu yüzden bunu aklımda tutarak çekim yapmam gerekiyor. Yine de her zaman mekânda çekim yapıyorum ve kameranın içinde yapabildiğim kadarını yaratıyorum. Resimlerimdeki tüm ışık ve pozlar yerinde yaratılıyor ve son görüntünün kesintisiz ve doğal görünmesine olanak tanıyan açılarda dikkatlice çekim yapıyorum."

Kaynaklar: 
https://robwoodcox.com/
https://www.plastikmagazine.com/interview/rob-woodcox
https://profoto.com/us/profoto-stories/rob-woodcox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *